URL



رئیس دانشگاه شهید باهنر كرمان:

بیشتر از 100 نوع دارو با فناوری هسته ای ساخته شد

بیشتر از 100 نوع دارو با فناوری هسته ای ساخته شد

كوتاه كننده لینك: رئیس دانشگاه شهید باهنر كرمان با اشاره به برگزاری چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای در دانشگاه شهیدباهنر، دستاوردهای این فناوری را در پزشكی و كشاورزی تشریح نمود.



محمدعلی طاهر در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح جزئیات چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای كشور گفت: این نمایشگاه از طرف سازمان انرژی اتمی با همكاری دانشگاه شهید باهنر كرمان از روز گذشته شروع شده به مدت چهار روز تا یكم آبان ماه سال جاری در فضایی به مساحت هزار و ۲۰۰ متر مربع در این دانشگاه انجام می شود.
رئیس دانشگاه شهید باهنر كرمان با اشاره به برگزاری ۲۰ غرفه در سه بخش چرخه سوخت هسته ای، نیروگاهی و كاربردهای صنعت هسته ای در صنایع مختلف اضافه كرد: این نمایشگاه در ۱۵ محور چرخه سوخت هسته ای، اكتشاف و استخراج، غنی سازی اورانیوم، تولید آلیاژی نوین، مجتمعهای سوخت، فیزیك هسته ای، ماكت نیروگاهی كشاورزی هسته ای، فراوری اورانیوم، كاربرد پرتوهای هسته ای، راكتور تحقیقاتی، آب سنگین، پسمانداری و زباله های هسته ای، حفاظت در مقابل پرتوهای هسته ای و شبیه ساز راكتور قدرت به ارائه دستاوردها می پردازد.
وی افزود: در بخش چرخش سوخت نیروگاه ۲۲۵ قلم محصول، كاربردهای جانبی هسته ای ۱۷۵ قلم محصول، ۶ ماكت بزرگ نیروگاه بوشهر، پسمانداری، آبشار سانتریفیوژ، مركز پرتودهی، فراروی اورانیوم و ماشین های سانتریفیوژ در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شده است.
طاهر در ادامه با اشاره به اینكه بیشتر از ۱۰۰ نوع دارو كه با فناوری هسته ای ساخته شده اند، در این نمایشگاه وجود دارد، اشاره كرد: هم اكنون داروهایی ساخته شده اند كه در گذشته از خارج از كشور وارد می شد اما حالا نه تنها این داروها به واسطه صنعت پیشرفته هسته ای در داخل تولید می شود، بلكه صادر نیز می شود.
رئیس دانشگاه شهید باهنر كرمان در ادامه به یكی از كاربردهای صنعت هسته ای در بخش كشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: برای نگهداشت محصولات كشاورزی همچون پسته، برنج و سبزیجات از اشعه گاما استفاده می شود كه نسبت به مواد شیمیایی بی ضرر است. بطور مثال با استفاده از اشعه گاما، برنجی تولید شده است كه هم اكنون در بازار هم وجود دارد؛ این نوع برنج با آب كمتری نسبت به آن چیزی كه در شمال كشت می شود، به عمل می آید و لازم نیست كه در آب كاملا غوطه ور باشد.
وی در ادامه اشاره كرد: كارشناسان انرژی اتمی در غرفه ها حضور دارند و درباره محصولات عرضه شده و صنعت هسته ای توضیحات لازم را به عموم مردم ارائه می دهند.
طاهر همین طور هدف از برگزاری این نمایشگاه را آگاه سازی افكار عمومی نسبت به دانش بومی صنعت هسته ای و معرفی آن بعنوان یك تكنولوژی مفید در زندگی مردم، رفع ابهام در زمینه فعالیت های هسته ای به لحاظ ایمنی، زیست محیطی و چه به لحاظ سیاسی و خنثی سازی تبلیغات منفی دشمنان، ایجاد علاقه مندی به جذب كارشناسان و متخصصان دانشگاهی و جذب نخبگان و تقویت خودباوری و غرور ملی بوسیله مشاهده علمی و معرفی كاربردهای این صنعت خصوصاً در كشاورزی و پزشكی عنوان نمود.


منبع:

1398/07/30
10:24:53
5.0 / 5
1148
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک