URL



معاون صندوق نوآوری خبر داد؛

ارائه مدلهای جدید سرمایه گذاری فناورانه، خریداران حمایت می شوند

ارائه مدلهای جدید سرمایه گذاری فناورانه، خریداران حمایت می شوند

به گزارش كوتاه كننده لینك معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی با تشریح مدلهای سرمایه گذاری بر طرح های فناورانه اظهار داشت: در صندوق مدل هایی را در نظر گرفته ایم تا صنایع و تولیدكنندگان از محصولات شركتها بهره ببرند.



علی ناظمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تا اواسط سال قبل صندوق از مدل سرمایه گذاری مستقیم آن هم صرفا در دو طرح استفاده می كرد اما به علت بروز نگرانی ها درباره اینكه دولت می خواهد تصدی گری كند و دخالت مستقیم در طرح ها و مدیریت شركت ها داشته باشد، در هیئت عامل سوم صندوق تصمیم بر این شد كه صندوق به دو روش غیر مستقیم به بحث سرمایه گذاری ورود كند.
وی با اشاره به مدلهای سرمایه گذاری در صندوق نواوری و شكوفایی روی طرح های فناورانه اضافه كرد: در مدل اول از ظرفیت بازار سرمایه كشور استفاده می نماییم و در تاسیس صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و صندوق های سرمایه گذاری خصوصی تا ۴۰ درصد مشاركت خواهیم كرد.
ناظمی افزود: بودجه مناسبی هم برای این منظور پیش بینی شده كه چیزی بالغ بر ۲۸۵ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به مزیت این نوع سرمایه گذاری اظهار داشت: مزیت این نوع سرمایه گذاری این است كه می توانیم از شركت های استارت آپی نیز حمایت نماییم چون صندوق نوآوری و شكوفایی در پشتیبانی از استارت آپ ها با معذوریت های قانونی مواجه می باشد.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی با اشاره به اینكه این نوع مشاركت از این جهت مثبت قلمداد می شود، اظهار داشت: فعالیت اصلی در بخش خصوصی و نهادهای مالی مستقل صورت می گیرد و صندوق صرفا به منظور كمك به افزایش توان مالی سرمایه گذاران به بازار ورود می كند و در امور اجرایی و نظارتی دخالتی نخواهد داشت.
اختصاص ۵ هزار میلیارد برای مدل «هم سرمایه گذاری»
وی با اشاره به مدل دوم سرمایه گذاری صندوق نوآوری روی طرح ها اظهار داشت: مدل دومی كه صندوق آنرا پیگیری می كند مدل «هم سرمایه گذاری» است كه توسط صندوق های پژوهش و فناوری و سایر صندوق های دارای مجوز انجام می گیرد.
به گفته ناظمی، در این مدل نیز ما هیچ گونه مشاركت مستقیمی در طرح ها نخواهیم داشت بلكه این عاملین صندوق نوآوری و شكوفایی نظیر صندوق های پژوهش و فناوری خواهند بود كه این كار را به انجام خواهند رساند. در این زمینه به عاملین خود اعلام نموده ایم كه به ازای هر یك واحد سرمایه گذاری كه در شركت ها و طرح های سرمایه پذیر صورت گیرد، صندوق نوآوری و شكوفایی چهار برابر آن منابع را در اختیارشان قرار می دهد.
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی تصریح كرد: مبلغی در حدود پنج هزار میلیارد ریال برای مدل هم سرمایه گذاری تخصیص یافته است كه امیدواریم استارت آپ ها و شركت های دانش بنیان بتوانند با بازگشت و همكاری نزدیك با عاملین ما، از اعتبار تخصیص یافته استفاده كنند.
ناظمی با تاكیدبر اینكه در واقع هدف اصلی ما در صندوق نوآوری و شكوفایی از «هم سرمایه گذاری»، ورود شركت های دانش بنیان و فناور به موضوعات دغدغه محور و اولویت دار كشور است، بیان كرد: چون این طرح ها معمولا با ریسك بالای سرمایه گذاری مواجهند و میزان سرمایه گذاری در آن كمتر از سایر پروژه ها است.
وی افزود: برنامه جدی صندوق در حوزه سرمایه گذاری در دوره جدید این است كه خودرا سهیم در سود و زیان پروژه ها نماییم تا علاوه بر اینكه ریسك مضاعفی به آن شركت دانش بنیان تحمیل نشود اجازه دهیم آن شركت بتواند ریسك كند و با نوآوری و خلاقیت كار خودرا ادامه دهد.
ضرورت اعتماد شركت های بزرگ به شركت های دانش بنیان
ناظمی تصریح كرد: اساس شكل گیری شركت های دانش بنیان این بود كه نیاز صنایع و حوزه های تولید را به خارج از كشور رفع كنند و طبعا در این راه، روند خروج ارز از كشور نیز كاهش خواهد یافت.
وی اضافه كرد: ما معتقدیم امروز شركت های دانش بنیان به حدی از توانمندی رسیده اند كه بتوانند نیاز بخش های مختلف كشور را به حوزه های فناورانه رفع كنند. صنایع بزرگ ما باید به شركت های دانش بنیان اعتماد كنند؛ این اعتماد علاوه بر اینكه ارزش افزوده ای را برای كشور خلق خواهدنمود موجب صرفه جویی در هزینه ها و كاهش قیمت تمام شده كالاها خواهد شد.
ناظی اضافه كرد: در این راستا ما در صندوق نوآوری و شكوفایی به منظور پشتیبانی از شركت های دانش بنیان و بازارسازی برای محصولات آنها، به خریداران محصولات دانش بنیان تسهیلاتی را ارائه می نماییم كه كمك خوبی برای شركت های دانش بنیان به حساب می آید.
استقبال صنایع از مدلهای سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی
ناظمی در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه امروز تمامی صنایع كشور از مدلهای صندوق نوآوری و شكوفایی استقبال كرده اند و حتی در جلسات B۲B كه در حاشیه برنامه ها و همایش های صندوق برگزار شده است تفاهم نامه ها و قراردادهایی نیز در این زمینه بین شركت های دانش بنیان و صنایع مختلف منعقد شده است.
وی اشاره كرد: به علت خلق نوآوری و فناوری در شركت های دانش بنیان، تمامی صنایع به محصولات این شركت ها نیاز دارند، پس ما نیز در صندوق به منظور پشتیبانی از شركت ها و نیز خریداران محصولات دانش بنیان تسهیلات ویژه ای را در نظر گرفته ایم و سرمایه گذاری های مدونی را نیز به مرحله اجرا درآورده ایم.
اطمینان خاطر به استفاده كنندگان از محصولات دانش بنیان
معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شكوفایی اضافه كرد: ما این اطمینان خاطر را به نهادها، دستگاه ها و شركت های استفاده كننده از محصولات دانش بنیان می دهیم كه هیچگاه شركت های دانش بنیان را تنها نخواهیم گذاشت و با انواع تسهیلات و سرمایه گذاری هایی كه انجام می دهیم آنها را در رسیدن به نقطه مطلوب یاری خواهیم رساند.
ناظمی اظهار داشت: در گذشته روند اعطای تسهیلات به شركت های دانش بنیان به شكلی بود كه آنها حتما باید در ساختمان صندوق حاضر و تسهیلات مورد نیاز را دریافت می كردند كه این مسئله علاوه بر اطاله در اعطای تسهیلات، موجب نارضایتی شركت ها نیز می شد كه گاهی تا ماه ها باید به صندوق رفت و آمد می كردند اما در هئیت عامل سوم صندوق یعنی در دوره جدید مصوب شد كه ما بتوانیم از ظرفیت های سایر بازیگران اكوسیستم نوآوری و فناوری نظیر صندوق های پژوهش و فناوری و پارك های علم و فناوری استفاده نماییم.
وی افزود: بدین منظور هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ظرفیت برای این صندوق ها تخصیص داده ایم.


منبع:

1398/05/25
11:30:49
5.0 / 5
1130
تگهای خبر: سیستم , شركت , فناوری , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک