URL



كمك گورخرماهی جهش یافته به درمان اوتیسم

كمك گورخرماهی جهش یافته به درمان اوتیسم

كوتاه كننده لینك: پژوهشگران ˮدانشگاه ایالتی اُهایوˮ(Ohio State University) در مطالعه اخیرشان دریافته اند انجام آزمایش های گوناگون بر روی گورخرماهی های جهش یافته می تواند به درك آنها از بیماری اوتیسم و درمان بهتر آن كمك نماید.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا، پژوهشگران اخیراً با بررسی جنین های گورخر ماهی به این نتیجه رسیده اند كه انجام آزمایش های گوناگون بر روی گورخرماهی های جهش یافته می تواند به آنها در درك و توسعه درمان بهتر اختلالات ژنتیكی مغز انسان كمك نماید.
طی این مطالعه، پژوهشگران موفق به مشاهده دقیق جزئیات مغز جنین جهش یافته گورخرماهی بودند. یافته های آنها نشان داد مطالعه ساختار مغز ماهی مذكور می تواند به آنها كمك شایان توجهی در درمان بهتر اختلالاتی مانند اوتیسم یا اسكیزوفرنی در انسان كند.
آنها موفق به شناسایی یك ژن معیوب در جنین های گورخر ماهی شدند و بعد از آن همین طور دریافتند الگوی رشد مغز گورخرماهی های عادی با گورخرماهی های جهش یافته متفاوت می باشد.
پژوهشگران متوجه شدند كه جنین های جهش یافته دارای یك خوشه از سلول های مغزی مجزا هستند كه این سلول ها ابتدا موجب اختلال در رشد طبیعی مغز و سپس اختلال در عملكرد می شوند. این امر می تواند به دانشمندان كمك بسیاری در درمان "اختلالات مغزی ژنتیك"(genetic brain disorders) انسان در آینده كند.

چرا پژوهشگران گورخرماهی را انتخاب كردند؟
گورخرماهی نام یك گونه از تیره كپورماهیان است كه به طور بومی در آب های آزاد جنوب آسیا یافت می شود و همچون ماهیان آكواریومی است. در پژوهش های علمی(خصوصاً زیست شناسی) درباره مهره داران، از گورخرماهی بعنوان یك مدل نسبتاً ایده آل استفاده می شود. همچون دلیلهای محبوبیت بالای این ماهی در مطالعات زیست شناسی (بیولوژیكی) می توان به مدت زمان كوتاه رشد جنینی (۷۲ ساعت از زمان لقاح تا تولد) و شفاف بودن پیكره ماهی در این دوران اشاره نمود.
در طول پروسه "رویان زایی"(embryonic development)، گورخرماهی های دریایی بسیار شفاف هستند كه این امر آنها را برای مشاهده و آزمایش مناسب می سازد. آنها همین طور با سرعت بسیار زیاد رشد می كنند و علاوه بر این نیز برخی از ژنوم آنها با انسان مشترك است. همه این خاصیت های آنها را به یك موجود مناسب برای آزمایش تبدیل نموده است.
پژوهشگران كشف كردند جهش ژن "PCDH۱۹" در گورخرماهی ها سبب متفاوت شدن گورخرماهی های جهش یافته با گورخرماهی های طبیعی می شود.
"PCDH۱۹ یا Protocadherin-۱۹" در خیلی از گونه ها برای رشد طبیعی مغز حیاتی می باشد. اگر این ژن، معیوب باشد و یا اصلاً وجود نداشته باشد، سبب اختلال در رشد موجود می شود.
مغز گورخرماهی درست همانند انسان از یك شبكه بزرگ از نورون ها تشكیل شده است. رشد سالم مغز انسان در هنگام حاملگی برای عملكرد صحیح مغز در آینده حیاتی می باشد.
اگر مغز جنین در هنگام حاملگی به هر نحوی لطمه ببیند، می تواند نتایج جدی بر رفتارها و كنترل عاطفی او داشته باشد.
"جیمز جونتس"(James Jontes) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: این آزمایش به درك ما از جزئیات ژن ها و ارتباط آنها با بیماری هایی همچون اوتیسم و صرع كمك زیادی كرد.
اوتیسم
اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی(از نوع روابط اجتماعی) است كه با رفتارهای ارتباطی و كلامی غیرطبیعی مشخص می شود. علایم این اختلال تا قبل از سه سالگی بروز می كند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است. به كسانی كه این اختلال را دارند اوتیستیك یا درخودمانده گفته می شود. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت های ارتباطی تأثیر می گذارد. كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات كلامی و غیر كلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت های مربوط به بازی، مشكل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می سازد. در بعضی موارد، رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده می شود. در این افراد، حركات تكراری(دست زدن، پریدن) و پاسخ های غیرمعمول به افراد، دل بستگی به اشیا یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده می شود. امكان دارد در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بساوایی، بویایی و چشایی) نیز حساسیت های غیرمعمول دیده شود.




منبع:

1398/03/05
14:43:59
5.0 / 5
1166
تگهای خبر: آزمایش , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک