URL



پژوهشگران آلمانی ابداع می كنند

اسكنر جیبی كه كیفیت مواد غذایی را بررسی می كند

اسكنر جیبی كه كیفیت مواد غذایی را بررسی می كند

به گزارش كوتاه كننده لینك پژوهشگران آلمانی تلاش دارند نوعی اسكنر جیبی عرضه كنند كه می تواند كیفیت و ماندگاری مواد غذایی را مشخص نماید.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، هر سال میلیون ها تن مواد غذایی در سراسر جهان به خاطر عدم اطمینان از تازگی، دور ریخته می شوند. سازمان پژوهشی "جامعه فراونهوفر" (Fraunhofer Society) در آلمان برای رفع این مشكل، راهی پیدا كرده است. پژوهشگران این سازمان در تلاش هستند تا یك اسكنر جیبی مادون قرمز ابداع كنند كه به مصرف كنندگان، فروشگاه ها و مسئولین شركت های مواد غذایی امكان می دهد تازگی مواد غذایی را مشخص كنند.
به گزارش "سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد" یا "فائو" (FAO)، یك سوم همه غذاهای تولید شده در جهان كه حدود ۱.۳ میلیارد تن در هر سال است، دور ریخته می شوند. در كشورهای توسعه یافته كه بالاترین میزان دور ریختن مواد غذایی را دارند، هر سال ۶۸۰ میلیارد دلار صرف تلفات مواد غذایی می گردد.
اتلاف مواد غذایی، دلایل بسیاری دارد اما مهم ترین عامل این است كه مصرف كنندگان در تشخیص قابل خوردن بودن مواد غذایی با مشكل مواجهند. محصولاتی مانند گوشت، اغلب با عنایت به ظاهرشان مورد قضاوت قرار می گیرند و یا تاریخ فروش آنها با تاریخ استفاده، اشتباه گرفته می گردد.
اسكنر جیبی فراونهوفر طوری طراحی شده كه راه كم هزینه ای برای تعیین قابل استفاده بودن مواد غذایی باشد. این اسكنر، به یك سنسور مادون قرمز با دقت بالا مجهز است. پرتو مادون قرمز به غذا تابیده می گردد و سپس نور منعكس شده، مورد بررسی قرار می گیرد. این ابزار با مقایسه طیف جذب غذا می تواند قابل خوردن بودن، رسیده بودن و یا حتی تقلبی بودن آنرا مشخص نماید.
این روش هم اكنون در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد اما كاهش اندازه و هزینه ابزار بدون به خطر انداختن عملكرد آن، كمی دشوار است. در طراحی این ابزار، از سنسورهای جدید، كوچك و ارزان قیمت استفاده شده است.
این اسكنر هنوز در مرحله اثبات به سر می برد و هم اكنون تنها می تواند غذاهایی از یك نوع را بررسی كند؛ در نتیجه شاید از عهده تحلیل گوجه فرنگی برآید اما نمی تواند غذایی مانند پیتزا كه از تركیبات بسیاری تشكیل شده، بررسی كند. پژوهشگران امیدوارند كه در آینده، تصویربرداری فراطیفی، سنسورهای طیفی و دیگر فناوری های با وضوح بالا بتوانند بر این مشكل هم غلبه كنند.
نكته مهم دیگر در مورد این اسكنر، استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی است كه امكان تشخیص بهتر را فراهم می آورد. پژوهشگران فراونهوفر تابحال آزمایش خویش را با گوجه فرنگی و گوشت چرخ كرده انجام داده اند تا به كمك سازگاری طیف شناسی "فروسرخ نزدیك" (NIR) با میزان فساد میكروبی و دیگر پارامترهای شیمیایی، میزان میكروب و عمر مفید گوشت را بررسی نمایند.
داده های اسكن شده با كمك بلوتوث، به پایگاه داده ارسال می شوند. سپس، نتایج به یك اپلیكیشن تلفن همراه فرستاده می شوند تا این اپلیكیشن، كیفیت غذا و عمر مفید آنرا مشخص نماید.



1397/10/14
15:28:09
5.0 / 5
47
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲