URL



با یك هفتم قیمت نمونه خارجی؛

داروی سرطان های پستان و معده توسط دانش بنیان ها بومی سازی شد

داروی سرطان های پستان و معده توسط دانش بنیان ها بومی سازی شد

به گزارش کوتاه کننده لینک، یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید داروی تراستوزومب مورد استفاده در درمان سرطان پستان و معده با یک هفتم قیمت نمونه خارجی شده است.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان آریوژن فارمد در سال ۱۳۸۹ با هدف تولید بیوسیمیلارها برای حفظ و بهبود کیفیت زندگی بیماران تأسیس شد. تولید داروهای بیولوژیک پرمصرف با ساختار پیچیده با محوریت موضوع هایی چون رفع نیازهای دارویی بیماران صعب العلاج در کشور، بومی سازی کامل مراحل تولید و فراهم آوردن امکان تولید در مقیاس مصرف داخلی و خارجی و صادرات از اولویت های این شرکت است.
یکی از محصولاتی که به همت این شرکت دانش بنیان بومی سازی و کشور را عملاً از داروهای مشابه خارجی آن بی نیاز کرده است، «آریوتراست» با نام ژنریک «تراستوزومب» است. یک مونوکلونال آنتی بادی نوترکیب که ضد رسپتور اپیدرمال انسانی فاکتور رشد ۲ عمل می کند. این رسپتور به صورت طبیعی بر سطح سلول های نرمال وجود دارد و سبب تنظیم میزان رشد و پرولیفراسیون سلولی می شود.
سلول های سرطانی پستان و معده در بعضی موارد دارای مقادیر زیادی از HER۲ بر روی سطوحشان هستند که سبب رشد سلول های سرطانی می شوند. آریوتراست با اتصال به HER۲ از فعالیت آن جلوگیری کرده و منجر به مرگ سلول های سرطانی می شود.
آریوتراست در ویال های ۱۵۰ میلی گرمی و ۴۴۰ میلی گرمی به صورت پودر لیوفیلیزه تولید می شود و بعد از رقیق سازی با حلال به صورت تزریق داخل وریدی، انفوزیون می شود.
محمدرضا یزدان نسب، کارشناس مطالعات بالینی شرکت آریوژن فارمد در مورد عملکرد و کاربست این دارو اظهار داشت: حیطه اصلی شرکت ما، تولید داروهای خاص مثل داروهای سرطان و ام اس است و داروی آریوتراست یکی از جدید ترین محصولات شرکت به حساب می آید. این دارو، مشابه داروی داخلی هرسپتین و هدف اصلی این دارو، درمان سرطان پستان است.
وی با اشاره به اینکه این دارو، حالا در فاز مطالعات بالینی است و بعد از طی این دوره مجوز صادرات را هم دریافت خواهد کرد، تصریح کرد: هم اکنون بررسی اثرات دارو را در فاز چهار مطالعات بالینی در دست انجام داریم. این فاز، یکی از فازهای رسمی و مورد تائید رگولاتورهای داخلی و خارجی است به سبب این که ببنیم دارو در جمعیت غربال نشده امکان دارد چه عوارضی را به دنبال داشته باشد و در این حوزه با پزشکان مختلفی در سراسر کشور در این مورد همکاری می نماییم. اطلاعات بیماران جمع آوری و آنالیز و نهایتا یک گزارش رسمی تهیه و به رگولاتورهای خارجی عرضه می شود، نهایتا این امر سبب می شود تا صادرات داروهای ما با سهولت بهتری صورت گیرد.
یزدان نسب همچنین، در مورد ظرفیت تولید داروی آریوتراست، خاطرنشان کرد: با بومی سازی آریوتراست، تمام نیاز کشور در مورد این دارو تأمین می شود.
وی در مورد قیمت تمام شده این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی عنوان کرد: قیمت آریوتراست حدود یک هفتم قیمت نمونه مشابه خارجی است.
به گفته یزدان نسب، اندونزی، مالزی، لبنان و کشورهای آفریقایی در لیست مقاصد صادراتی شرکت آریوژن فارمد هستند و این شرکت امسال بعنوان صادر کننده نمونه ملی شناخته شده است.

1402/12/01
11:01:33
5.0 / 5
327
تگهای خبر: تولید , شركت , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک