URL



کشف محل تخم گذاری ۱۰۰۰ کیلومتری دایناسورها در هند

کشف محل تخم گذاری ۱۰۰۰ کیلومتری دایناسورها در هند

به گزارش کوتاه کننده لینک، یکی از بزرگترین مجموعه فسیل های تخم دایناسورها در محدوده ای به امتداد ۱۰۰۰ کیلومتر در هند کشف شده است که ۶ گونه مختلف از دایناسورها را نشان داده است.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، در مطالعه ای که اخیرا توسط دانشگاه دهلی انجام شده، ۹۲ لانه فسیلی از بعضی از عظیم ترین دایناسورهای هند، یعنی خانواده تیتانوسورها کشف شده است.
بر مبنای یک بیانیه مطبوعاتی که امروز انتشار یافت، کشف بیشتر از ۲۵۰ تخم دایناسور حفظ شده اطلاعات دقیقی در مورد زندگی تیتانوسورها در شبه قاره هند به دانشمندان عرضه می دهد.
تیتانوسور(titanosaur) نام یک بالاخانواده از بزرگ منخران(ماکروناریا) است. تیتانوسور دایناسوری با گردن و دُم دراز بوده که روی چهار پا حرکت می کرده و حدود ۹۰ میلیون سال قبل در دوران کرتاسه می​زیسته است. وزن این دایناسور علف خوار حدود ۱۵۰ تن و طول این جانور حدود ۴۰ الی ۴۵ متر بوده است.
تیتانوسورها چگونه تولید مثل می کردند؟
به خوبی شناخته شده است که استخوان ها و تخم دایناسورها از دوره کرتاسه پسین (۱۰۰.۵ میلیون سال پیش تا ۶۶ میلیون سال پیش) در گروهی از سنگ ها به نام «سازند لامتا»(Lameta Formation) در دره نارمادا در مرکز هند وجود دارد.
نویسندگان این پژوهش جدید، ۶ گونه مختلف تخم دایناسور را شناسایی کرده اند که نشان دهنده تنوع بیشتری از تیتانوسورها نسبت به آنچه قبلاً برای این منطقه شناخته شده بود، است.


این گروه از چیدمان لانه ها دریافتند که این دایناسورها تخم های خویش را در گودال های کم عمق و مشابه با تمساح های امروزی دفن می کرده اند.
بعضی از بررسی ها روی این تخم ها مانند مورد نادر یک تخم با دو پوسته نشان داده است که تیتانوسورها دارای فیزیولوژی تولید مثلی مشابه پرندگان بوده اند و امکان دارد همانطور که در پرندگان امروزی دیده می شود، تخم های خویش را به صورت متوالی گذاشته باشند.
این لانه های تخم گذاری چه چیز دیگری را در مورد تیتانوسورها نشان می دهند؟
در حالیکه هنوز تعیین جزئیات رفتارهای تولید مثلی دایناسورها محل بحث است، این لانه های فسیلی که درست متعلق به پیش از انتهای دوره دایناسورها هستند، دانشمندان را یک قدم به آن نزدیکتر می کنند.
هارشا دیمان، نویسنده اصلی این پژوهش، اظهار داشت: تحقیق ما وجود لانه های تخم گذاری گسترده از دایناسورهای تیتانوسور در منطقه مورد مطالعه را نشان داده است و بینش های جدیدی را در مورد شرایط حفظ لانه و استراتژی های تولید مثل این دایناسورها درست پیش از انقراض عرضه می دهد.
گانتوپالی وی آر، سرپرست این گروه پژوهشی هم می گوید: این لانه های تخم گذاری دایناسورها از شرق به غرب در گستره ای حدود ۱۰۰۰ کیلومتری را در مرکز هند پوشش می دهند که یکی از بزرگترین محل های تخم گذاری دایناسورها در جهان است.
این پژوهش در مجله PLOS ONE انتشار یافته است.



1401/11/01
12:27:25
5.0 / 5
315
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک