URL



در گزارش كوتاه كننده لینك عنوان شد؛

کارخانه نوآوری مرغ لاین راه اندازی می شود

کارخانه نوآوری مرغ لاین راه اندازی می شود

به گزارش کوتاه کننده لینک مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری از طریق اندازی کارخانه نوآوری مرغ لاین در شمال کشور اطلاع داد و اظهار داشت: این کار منجر به جهش پرورش طیور می شود.



دکتر علیرضا خاکدامن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: برای کاهش وابستگی صنعت مرغ و توسعه لاین آرین در کشور، معاونت علمی و فناوری با همکاری نهادهای ذی ربط، پیگیری پروژه های توسعه فناوری در این عرصه را در مرکز توجه خود قرار داده است.
مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلان اینکه سابقه شکل گیری مرغ لاین آرین در کشور به دهه هفتاد باز می گردد، اشاره کرد: دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد بازار مرغ کشور در اختیار مرغ آرین بوده است اما با آزاد سازی واردات جوجه اجداد، سویه آرین کم کم مزیت خودرا نسبت به سایر سویه های وارداتی در دهه هشتاد از دست داده است.
به گفته وی، همین موضوع در کنار برخی ایرادات عملکردی مانع توسعه مرغ آرین در کشور شد؛ در حقیقت حالا کشورمان، در تامین مرغ اجداد به برخی کشورها وابسته است و همین موضوع سبب شد که معاونت علمی و فناوری به موضوع توسعه مرغ آرین در کشور و قطع وابستگی ورود کند.
به گفته خاکدامن، بااینکه ایران از نظر حجم تولید مرغ در سال ۹۹ در جایگاه باارزش هفتم جهان قرار داشت اما این صنعت را شاید بتوان همچون صنعت خودرو به سایر کشورها وابسته دانست.
وی با تاکید بر این که این وابستگی خودرا در مواقع تحریم ها نشان می دهد، اظهار داشت: تولید عمده مرغ کشور برمبنای سویه های خارجی اکنون امنیت غذایی کشور را به شدت شکننده کرده است.
همکاری وزارت جهاد کشاورزی با معاونت علمی بمنظور ایجاد کارخانه نوآوری مرغ لاین
مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: مدل اداره مرغ لاین تا کنون مدل دولتی بوده و تجربه ثابت کرده است که نمی توان توقع پیشرفت های چشم گیر از مدیریت دولتی داشت. بااینکه باید اذعان کرد که افراد بسیاری با خون دل همین لاین را در نبود منابع و علی رغم مشکلات فراوان سرپا نگه داشته اند و حتی ۱۵ درصد نسبت به روز اول در عملکرد آن بهبود به وجود آورده اند.
وی عنوان کرد: مدل مورد نظر معاونت علمی و فناوری، بسیج توانمندی های شرکت های دانش بنیان خصوصی و دانشگاه های کشور به ویژه در حوزه اصلاح نژاد در امتداد رفع نیازهای راهبردی کشور در این صنعت است.
به گفته خاکدامن، همکاری خوبی میان معاونت علمی و فناوری و وزارت جهاد کشاورزی بعنوان مسئول اصلی تامین مرغ کشور در حوزه توسعه فناوری شکل گرفته است و شخص وزیر بصورت ویژه این مساله را با اولویت بالا پیگیری می کند.
مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این که بنا داریم منافع همه ذی نفعان عمومی و خصوصی را در رشد لاین در نظر بگیریم اظهار داشت: مقرر است در مجتمع لاین آرین واقع در بابلکنار، شرکتها و پژوهشگران را در قالب کارخانه نوآوری مرغ لاین گرد هم بیاوریم. استفاده از منتورینگ متخصصین با تجربه وزارت جهاد کشاورزی به همراه بهره گیری از مدلهای نوین تامین مالی، به ما کمک خواهدنمود که بدون کمترین فشار به دولت و با شکل دهی یک اقتصاد مردمی، مقدمات جهش کشور در زمینه پرورش طیور تا انتهای برنامه هفتم توسعه را به وجود آوریم.
وی افزود: اکنون نیز چند فراخوان در زمینه فناوری های در رابطه با پرورش پیشرفته طیور انجام شده و تا کنون، ۱۹ طرح را مورد حمایت قرار داده ایم که این طرح ها تجهیزات، تغذیه طیور، مدیریت پرورش و سایر تکنولوژی های جدید را شامل می شوند.
تدوین سند تحقیق و توسعه لاین آرین و ایجاد پلتفرم
وی با اعلان اینکه معاونت علمی و فناوری با تاکید بر نظرات نخبگان، سند ملی تحقیق و توسعه لاین مرغ را تدوین کرده است، اظهار داشت: در این سند، طی یک چشم انداز ۵ ساله، ۷ برنامه کلان، ۲۰ برنامه عملیاتی و ۵۵ اقدام و طرح عملیاتی دیده شده است که کارهای بعدی منطبق بر این برنامه ریزی انجام خواهند شد.
مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: همین طور پلتفرمی بعنوان پایگاه داده و شبکه همکاری مرغ لاین آرین راه اندازی کردیم که بتوانیم در قالب فضای اینترنت، پژوهشگران، سازمان ها و سایر ذینفعان حوزه مرغ لاین را گرد هم آوریم و از این پایگاه جهت هم افزایی تجربیات و کارهای تحقیق و توسعه استفاده نمائیم.


منبع:

1400/10/25
14:11:41
5.0 / 5
626
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک