URL



در پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی انجام شد؛

انتقال دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی

انتقال دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی

به گزارش کوتاه کننده لینک رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از انتقال دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی اطلاع داد.


به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، صابر گلکاری با تکیه بر رویکرد راهبردی پژوهشگاه در اجرای طرح های کاربردی و قابل تجاری سازی در جهت رفع مشکلات بخش کشاورزی، عنوان کرد: امیدواریم در چارچوب قراردادهای انتقال دانش فنی و همکاری پژوهشی امکان بهره مندی بخش کشاورزی از دستاوردهای محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی فراهم گردد. دکتر اکرم صادقی مجری طرح مذکور هم درباره دانش فنی تکثیر و فرمولاسیون سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک های رشد اختصاصی گوجه فرنگی بیان داشت: استفاده از کودها و سموم زیستی علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک باعث کاهش هزینه های تولید و آلودگی های زیست محیطی ناشی از مواد شیمیایی می شود که به رغم بازار رو به رشد این محصولات در دنیا و مطالعاتی که منجر به تولید انواع کودها و سموم زیستی شده، انواع محصولات توسعه یافته تنوع زیادی ندارند و کشاورزان ایرانی آشنایی مناسبی از محصولات زیستی داخلی و وارداتی ندارند. وی در مورد علل استقبال کم کشاورزان ایرانی از مصرف کودها و سموم زیستی تصریح کرد: عدم ترویج مناسب و آشنا نبودن کشاورزان با این محصولات و همینطور در دسترس نبودن اطلاعات فنی کافی، دشواری و هزینه بر بودن کاربرد این محصولات و کمبود گلخانه یا مزرعه نمونه برای بازدید کشاورزان و مشاهده کارآیی سموم و کودهای زیستی بر عملکرد و کیفیت محصول سبب شده که کشاورزان ما رغبت چندانی به استفاده از این محصولات نداشته باشند. با عنایت به این مسائل، محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در چارچوب طرح تحقیقاتی به تولید کودهای زیستی ویژه صیفی جات جهت افزایش کمی و کیفی عملکرد و کاهش هزینه تولید در سه سطح بررسی های آزمایشگاهی، گلخانه پژوهشی و گلخانه تجاری اقدام نموده اند. مجری طرح درباره مزیت این محصول نسبت به محصولات زیستی موجود در بازار اظهار داشت: محصول تولیدی اولین محصول زیستی ویژه گوجه فرنگی بر پایه اکتینومیست در بازار داخلی بوده و نمونه مشابهی بر پایه جنس و گونه معرفی شده در بازار خارجی هم وجود ندارد. صادقی افزود: این محصول ضمن تحریک رشد و افزایش عملکرد سبب ارتقای کیفیت (بازار پسندی) گوجه فرنگی، کاهش تجمع نیترات و فلزات سنگین (کمک به بهبود سلامت مردم و صادرات محصول)، تحریک سیستم ایمنی گیاه و افزایش مقاومت گیاه در مقابل بیماری های خاکزاد (کاهش مصرف سموم شیمیایی) می شود. الان دانش فنی و سویه باکتریایی این گیاه در اختیار شرکت متقاضی قرار گرفته است.


منبع:

1400/06/07
13:19:37
5.0 / 5
550
تگهای خبر: آزمایش , تكنولوژی , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک