URL



در دانشگاه استنفورد صورت گرفت

بهبود زمین های كشاورزی یا كاهش خاك ورزی

بهبود زمین های كشاورزی یا كاهش خاك ورزی

به گزارش كوتاه كننده لینك پژوهشگران ˮدانشگاه استنفوردˮ در بررسی جدید خود به این نتیجه رسیدند كه می توان با كاهش خاك ورزی، به بهبود زمین ها و محصولات كشاورزی كمك كرد.


به گزارش كوتاه كننده لینك به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، كشاورزی، سالانه بیشتر از ۲۴ میلیون هكتار خاك حاصلخیز را از بین می برد و نگرانی هایی در مورد پاسخ به افزایش تقاضای جهانی برای مواد غذایی بوجود می آورد اما شاید یك روش ساده كشاورزی كه در سال ۱۹۳۰ عرضه شد، بتواند چاره ای برای این مشكل عرضه نماید.
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(stanford university) در بررسی جدیدی نشان داده اند كشاورزانی كه "خاك ورزی"(tillage) كمتری روی زمین های خود انجام می دهند، محصول ذرت و سویای بیشتری دارند، خاك زمین های آنها سالم تر و مغذی تر است و هزینه تولید هم در زمین های آنها كاسته می شود.
خاك ورزی، به آن دسته از تلاشهای مكانیكی گفته می شود كه با به هم زدن خاك، آنرا برای پرورش گیاهان آماده می كند. "جیلیان دینس"(Jillian Deines)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: كاهش خاك ورزی، نوعی برد در كشاورزی به حساب می آید. نگرانی در مورد صدمه به محصولات كشاورزی، معمولا مانع از تغییر عملكرد بعضی از كشاورزان می شود اما ما دریافتیم كه تغییر عملكرد در این حوزه و كاهش خاك ورزی، به افزایش بازدهی می انجامد.

بررسی روش های كشاورزی
كشاورزان معمولا قبل از كاشت ذرت و سویا، خاك ورزی را انجام می دهند تا میزان علف های هرز و مواد مغذی را كنترل كنند، آلودگی های انباشته شده را از بین ببرند و نهایتا تولید غذا را در مدت كوتاهی بالا برند اما این روش به مرور زمان می تواند به تحلیل رفتن خاك منجر شود.
گزارش "سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد"(FAO) كه در سال ۲۰۱۵ انتشار یافت، نشان داد كه یك سوم زمین های مناسب برای تولید مواد غذایی، طی ۴۰ سال قبل به خاطر صدمه دیدن خاك از بین رفته اند. از بین رفتن زمین های حاصلخیز، یك چالش جدی را در زمینه تولید مواد غذایی بوجود می آورد و فشارهایی را هم برای تغذیه جمعیت پدید می آورد.
كاهش خاك ورزی می تواند به مدیریت درست خاك كمك نماید، فرسایش را كم كند و نگهداری آب را هم بهبود ببخشد. در این روش، هنگام كاشت محصول جدید، بقایای محصول سال قبل مانند ساقه ذرت، روی زمین می ماند و میزان خاك ورزی هم خیلی كم است یا اصلا صورت نمی گیرد. این روش، به صورت جهانی در بیشتر از ۳۷۰ میلیون هكتار زمین انجام می شود كه بیشتر آنها در آمریكای جنوبی، اقیانوسیه و آمریكای شمالی قرار گرفته اند. بیشتر كشاورزان به خاطر ترس از كاهش محصول، از انجام دادن این روش خودداری می كنند.
پژوهشگران دانشگاه استنفورد، از یادگیری ماشینی و پایگاه داده های ماهواره ای استفاده كردند تا بتوانند این شكاف علمی را پر كنند. آنها ابتدا مناطقی را شناسایی نمودند كه خاك ورزی در آنها كمتر صورت گرفته بود.
مدلهای مبتنی بر داده های ماهواره ای توانستند به بررسی زمین های ذرت و سویا هم كمك كنند. پژوهشگران جهت بررسی كمی تأثیر كاهش خاك ورزی بر زمین های كشاورزی، یك مدل كامپیوتری را هم آموزش دادند تا تغییر زمین ها را مقایسه كنند. آنها عواملی مانند نوع خاك و آب و هوا را هم ثبت كردند تا موثرترین شرایط را برای محصولات مشخص كنند.

بهبود زمین های كشاورزی
"دیوید لوبل"(David Lobell)، استاد دانشگاه استنفورد و از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: شاید مشخص كردن زمان و مكان مناسب برای روش كاهش خاك ورزی بتواند در آینده، مزایای این روش را به حداكثر برساند و كشاورزان را راهنمایی كند.
دینس اضافه كرد: یكی از چالش های بزرگ در حوزه كشاورزی، رسیدن به بهترین زمین های كشاورزی و تولید مواد غذایی در آینده است. این پژوهش نشان داده است كه كاهش خاك ورزی می تواند یك چاره مناسب برای تولید مواد غذایی در دراز مدت باشد.
این پژوهش، در مجله "Environmental Research Letters" به چاپ رسید.



1398/09/17
21:22:01
5.0 / 5
181
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲