URL



بقایای موشک چینی بر فراز دریای سولو سوخت

بقایای موشک چینی بر فراز دریای سولو سوخت

کوتاه کننده لینک: بقایای یک موشک بزرگ چینی در ساعت ۱۲: ۴۵ بعداز ظهر به وقت محلی(ساعت ۲۱: ۱۵ شنبه شب به وقت ایران) بر فراز اقیانوس هند وارد جو زمین شد و کاربران از این لحظه فیلم هایی ثبت کردند.



به گزارش کوتاه کننده لینک به نقل از ایسنا و به نقل از نیویورک تایمز، آژانس فضایی سرنشین دار چین(Chinese Manned Space Agency) اعلام نمود که بخش عمده این زباله های فضایی هنگام ورود مجدد به جو زمین بر فراز دریای سولو(Sulu)، بین جزیره بورنئو و فیلیپین سوخته است.

احتمال این که بقایای موشک به یک منطقه پرجمعیت برخورد کند، هرچند ناچیز، مردم سراسر جهان را بر آن داشته بود که برای چند روز مسیر حرکت آنرا در مدار دنبال کنند.

بیل نلسون، مدیر ناسا، روز شنبه گفت، در حالیکه موشک لانگ مارچ ۵ بی(Long March ۵B) درحال سقوط روی زمین است، چین اطلاعات مشخصی از مسیر را به اشتراک نمی گذارد. وی افزود که همه کشورها باید این نوع اطلاعات را از پیش به اشتراک گذارند تا امکان پیشبینی خطرات احتمالی برخورد زباله ها، بخصوص برای فضاپیماهای سنگین، مانند لانگ مارچ ۵بی که امکان دارد خطرات جانی و مالی قابل توجهی را به همراه داشته باشد، فراهم گردد.

موشکی که نلسون در بیانیه خود به آن اشاره نمود، روز یکشنبه گذشته به فضا پرتاب شد و یک ماژول آزمایشگاهی که به ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ اضافه شده است را به مدار برد. معمولا مراحل پیشران بزرگ موشک ها بلافاصله بعد از پرتاب به زمین بازمی گردند؛ اما مرحله هسته ۲۳ تنی این موشک چینی به زمین بازنگشت.

این سومین باری است که این کشور تصمیم می گیرد فرود مرحله اول موشک لانگ مارچ ۵بی(Long March ۵B) را کنترل نکند و چین باردیگر بعد از سقوط های غیرقابل کنترل مشابه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، تحت نظارت ردیاب های زباله فضایی قرار گرفته است.

از آن جا که سایر موشک های مداری علاقه ای به ایجاد چنین مشکلاتی ندارند. بخش هسته بزرگ آنها اندکی بعد از بلند شدن به سمت اقیانوس یا مناطق خالی از سکنه هدایت می شود، یا در مورد پرتابگرهای فالکون ۹ و فالکون هوی اسپیس ایکس، برای فرود عمودی جهت استفاده مجدد فرود می آیند.

در نهایت به علت اصطکاک ناشی از هوا در بخش بالایی جو، این موشک آغاز به از دست دادن ارتفاع کرد و "ورود مجدد کنترل نشده ای" به زمین داشت. در ایام اخیر، زمان ورود آن به جو به صورت حدودی تخمین زده شد.

مردم ساراواک، یکی از استانهای مالزی در جزیره بورنئو، مشاهده بقایای موشک را در شبکه های اجتماعی گزارش کرده اند. خیلی از آنها در ابتدا معتقد بودند که شاهد یک بارش شهابی یا یک ستاره دنباله دار هستند.

چین می خواهد ایستگاه جدید تیانگونگ را حداقل طی یک دهه آینده راه اندازی کند و از کشورهای دیگر هم دعوت به همکاری می کند. تیانگونگ کوچک تر از ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) است که مقرر است در سال ۲۰۳۰ بر مبنای برنامه های فعلی ناسا بازنشسته شود.

در ادامه، فیلمی که از لحظه سوختن این موشک در جو ثبت شده است را می توانید مشاهده کنید.



منبع:

1401/05/09
13:01:33
5.0 / 5
459
تگهای خبر: آزمایش , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان gph در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
کوتاه کننده لینک

کوتاه کننده لینک